Sayfalar

24 Mayıs 2012 Perşembe

Marmara İletişimin yeni kulüpleri

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren kulüplere bu yıl altı yeni kulüp daha eklendi. Marmara’nın Genç İletişimcileri Kulübü de bunlardan birisi. Medya sektörü ile öğrencilerin etkileşimini arttırmayı hedefleyen kulüp, faaliyetlerine hızla devam ediyor.


2011 yılında faaliyet göstermeye başlayan ve geçtiğimiz Mart Ayında resmiyet kazanan Marmara’nın Genç İletişimcileri Kulübü, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinin kendi aralarında paylaşımda bulunmalarına ve etkinlikler düzenlemelerine yardımcı olmayı hedefliyor. Medya sektöründe staj yapmak ve kendini geliştirmek isteyen üyelerine dil kursları ve seminerler verecek.
Henüz açılışının üzerinden bir ay geçmiş olan kulüp hızlı bir şekilde faaliyetlerine başlayarak önce Taksim’de 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) işbirliği ile İletişim Fakültesi öğrencileri için bir İngilizce kursu açmış. Özellikle 3. Sınıfta okuyan KPDS, ÜDS ve TOEFL gibi sınavlara hazırlanan arkadaşların yoğun ilgi gösterirken ayrıca 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin istekleri üzerine Photoshop, Edius ve 3D MAX gibi kurgu ve montaj programlarını öğrenebilecekleri kurslar da açılacak. Kulüp Mayıs Ayı sonuna kadar kendi çalışmalarının ve redaksiyon ekibi tarafından seçilen metinlerin yer alacağı bir dergi çıkartacak.
Kısa film alanında da faaliyet gösteren kulüp, bir yandan kısa film çekerken bir yandan da kısa film çekimi eğitimi vermekte. Kulübün hedefleri arasında iki haftada bir kez kendi alanlarında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirecekleri eğitim seminerleri var.
Kulüp Başkanı Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü Öğrencisi Selçuk Elmas ve medya sektöründe çalışmış pek çok yönetici ile hizmet vermekte olan Marmara’nın Genç İletişimcileri Kulübü, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni Dünya çapında tanınmış İletişim Fakülteleri yer alması için faaliyetlerini sürdürüyor.
Haber: Fatih Yılmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder