Sayfalar

24 Mayıs 2012 Perşembe

Teori ve pratik bir aradaydı

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrenci kulüplerinden İletişim Kulübü’nün düzenlediği TeoPratik etkinliğinde öğrencilere teorik ve pratik ipuçları verildi. Desnet Bilişim Grubu CEO’su Ömer Ekinci, Türk Eğitim Vakfı Eğitim Danışmanı Necmettin Bağcı ve Ayasofya PR Medya Grup Yönetmeni Merve Erdoğan’nın katılıdığı etkinlik slayt gösterileri ve öğrencilerin sorularıyla şekillendi










Ayağını  yorganına göre uzat
Türk eğitim Vakfı Eğitim Danışmanı Necmettin Bağcı seminerde iş hayatında projenin ve planlamanın ayrılmaz bir ikili olduğunu söyledi. Bağcı “Bir proje para ile başlamaz. Ama projenin olmazsa olmazı bütçedir.” dedi. Proje hazırlamak isteyen çocukların malzemelerini kendilerinin alması gerektiğini bu sayede çocukların hayatı öğreneceklerini söyledi. Ayrıca projeli yaşamın ayağını yorgana göre uzatmak olduğunu vurguladı.
Seminere katılan bir diğer isim olan Desnet Bilişim Grubu CEO’su olan Ömer Ekinci konuşmasına insan hayatının önemini vurgulayarak başladı. Kendi başından geçen bir kaza anını da öğrencilere izleten Ekinci “Bu anı burada geçirmemizin bir sebebi var. Bu önemli an dün geçti. Yarından bihaberiz. Yaptığımız hiçbir şey sebepsiz değil, hiçbir şey tesadüf değil” dedi.  Ayrıca sosyal medyanın toplum üzerindeki etkisine değinen Ekinci “Önceden savaş süngü ile oluyordu günümüzde twitlerle yapılıyor” dedi. Öğrencilerin kendilerine güvenmeleri gerektiğini söylen Ömer Ekinci “Kendinize güvenin. Bir insan bir şeyi gerçekten istiyorsa tabiattaki her şey onun olmasına yardım eder.”
Seminere katılan diğer bir isim ise Ayosofya PR Medya Grup Yönetmeni olan Merve Erdoğan konuşmasında kimsenin okuduğu mesleği yapmak zorunda olmadığını belirtti. Kendisinin iktisat mezunu olduğunu ancak yüksek lisansını Marmara Üniversitesinde Halkla İlişkiler Bölümünde yaptığının çünkü üniversite hayatının ilk yıllarında bu işe adım attığını söyledi. Halkla ilişkiler bölümü öğrencilerinin iş seçmemeleri gerektiğini vurgulayan Erdoğan Amacın ilk yıllarda para kazanmak değil öğrenmek olduğunun üzerinde durdu. Öğrencilere ayrıca PR işinde dış görünümün önemli olduğunu söyledi. Ayrıca Marmara Medya Merkezi’ne yeni açıldığı için hayırlı olsun dileklerini iletti.
Fotoğraf: Mehtap Yılmaz

Haber: Sümeyye Pilgir










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder